Lidem s Downovým syndromem se říká "ANDĚLÉ NA ZEMI". Já jsem při setkání s nimi měla pocit doteku laskavých hřejivých křídel... Lidé s Downovým syndromem jsou překrásně zvláštní bytosti

středa 20. dubna 2011

Alternativní metody rozvoje lidí s mentálním postižením

V rámci projektu, který bude stěžejním zadáním pro výzkum v rámci celého mého doktorského studia  (a který také rozhodne o tom, zda budu na toto studium přijata)  se chci věnovat využití různých alternativních metod, které slouží rozvoji lidí s mentálním postižením (s užším zaměřením na Downův syndrom).
V rámci tohoto projektu zjišťuji, jaké metody se pro rozvíjení těchto lidí využívají a v rámci následujícího 3letého studia a výzkumu bych chtěla zjistit, jak tyto metody v praxi fungují, kde se využívají, co je jejich přínosem atd...
Zatím jsem se rozhodla, že se budu věnovat Feuersteinově metodě, metodě Portage, Znaku do řeči a metodě Handle. 
V rámci tohoto blogu bych chtěla všechny, kteří některou z těchto metod využívají nebo osobně znají, zda by byli ochotni k budoucí spolupráci, nebo alespoň k poskytnutí pár rad a informací z praxe. 
Dále chci požádat všechny, kteří využívají jakoukoli jinou zajímavou metodu, která se pro rozvoj dětí s mentálním postižením využívá, zda by se semnou nemohli o informace o této metodě podělit (ráda bych ji též zahrnula do svého výzkumu). 
Děkuji předem za každý návh či podnětnou informaci :)
můj mail: k.jiskrova@gmail.com 

Žádné komentáře:

Okomentovat